Sekaná pro alergiky
Suroviny
- 450 g Hovězí maso mleté
 - 225 g Vepřové maso mleté
 - 85 g Strouhanka bezlepková
 - 20 g Tymián čerstvý
 - 75 g Petržel - nať
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
 - 3 polévková lžíce Pyré rajčatové
 - 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 0.27 polévková lžíce Olej kukuřičný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 234 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 110.3 mg
 - Draslík 841.7 mg
 - Vláknina 4522.5 mg
 - Vitamín A 4522.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předehřejeme troubu na 180°C.
 - 
                                2
Oloupeme cibuli, pokrájíme na jemno. Do pánve vlijeme lžíci oleje a vsypeme na něj nasekanou cibuli, osmahneme do zlatova.
 - 
                                3
Do mísy vložíme maso, prolisovaný oloupaný česnek, rajčatový protlak i pyré, bezlepkovou strouhanku a lžíci bramborového škrobu, smíchaného se dvěma lžícemi vody. Osolíme, opepříme a vše pečlivě promícháme. Ze směsi vytvarujeme šišku a vložíme ji do pekáčku. Pekáč umístíme do předehřáté trouby, pečeme 75 minut. Hotovou sekanou přelijeme vypečenou šťávou a podáváme.