Neapolská omáčka s mletým masem a houbami
Suroviny
- 100 g Houby čerstvé
 - 250 g Hovězí maso mleté
 - 250 ml Hovězí vývar základní
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Kečup
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 309 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 50.8 mg
 - Draslík 417.6 mg
 - Vláknina 2616.5 mg
 - Vitamín A 2616.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V třílitrové nádobě rozehříváme máslo v mikrovlnné troubě při plném výkonu 1 minutu. Přidáme mleté hovězí maso, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěné, na plátky nakrájené houby. Přiklopíme a vaříme při plném výkonu 8-9 minut.
 - 
                                2
Potom přilijeme vývar, kečup, přidáme cukr a mletou papriku. Při plném výkonu vaříme ještě 10-12 minut.
 - 
                                3
Po skončení vaření omáčku podle chuti osolíme a opepříme.