Italské masové kuličky s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 55 g Olivy černé
 - 455 g Maso mleté - mix
 - 1 krajíc Chléb konzumní
 - 200 ml Víno červené
 - 285 ml Voda pitná
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 0.13 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 3 polévková lžíce Bazalka
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 540 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 69.8 mg
 - Draslík 296.3 mg
 - Vláknina 2993.8 mg
 - Vitamín A 2993.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chleba dáme do větší mísy, zalijeme mlékem a necháme namáčet 5 minut.
 - 
                                2
Přidáme mleté maso, česnek, parmazán, bazalku, vejce a koření. Promícháme a z malých porcí směsi vyválíme kuličky.
 - 
                                3
Vytvoříme asi 20 kuliček, které dáme do lednice na 30 minut.
 - 
                                4
V zapékací míse rozehřejeme olej a 5 minut smažíme kuličky ze všech stran. Vyndáme a rozložíme na papírový ubrousek.
 - 
                                5
Vylijeme z pánve olej, přidáme nakrájená rajčata, vodu, víno, rajčatový protlak, cukr a koření. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme.
 - 
                                6
Přidáme masové kuličky a vaříme za občasného míchání 10 minut. Osolíme, opepříme, přidáme olivy a minutu prohřejeme.
 - 
                                7
Před podáváním posypeme bazalkou a parmazánem.