Bifteky z mletého masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 915 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 88 g
 - Sodík 117 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 91.8 mg
 - Draslík 20.4 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a necháme nasáknout. Vymačkanou žemli rozmělníme, přidáme maso, vejce, pepř, sůl a vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Ze vzniklé hmoty utvoříme osm tenkých bifteků a po obou stranách je opečeme v rozehřátém oleji.
 - 
                                3
Ihned podáváme se smaženými hranolky a tatarskou omáčkou nebo s hořčicí a jemně nasekanou cibulí.