Gulášovka "Rychlovka" Ládi Hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 1103 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 4.6 mg
 - Draslík 411.3 mg
 - Vláknina 6385 mg
 - Vitamín A 6385 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji do růžova. Přidáme mleté maso a za stálého promíchávání restujeme asi 10 minut. Poté zaprášíme paprikou a přilijeme vodu.
 - 
                                2
Přidáme na kostičky nakrájené brambory, okořeníme podle chuti a pokud chceme mít polévku opravdu silnou, přidáme bujón. Necháme asi 5 minut provařit.
 - 
                                3
V druhém kastrůlku si z mouky a másla osmahnutím do růžova připravíme jíšku, kterou poté zavaříme do polévky.
 - 
                                4
Polévku s jíškou necháme vařit na mírném plameni dalších asi 20 minut, dokud brambory nezměknou. Těsně před odstavením polévky z plamene přidáme majoránku lehce rozemnutou v ruce.