Plněné paprikové lusky
Suroviny
- 150 g Cibule
 - 2 g Divoké koření celé
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Hovězí maso přední
 - 500 g Vepřový ořez
 - 30 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 100 g Strouhanka
 - 1000 g Paprikové lusky čerstvé
 - 120 g Tuk
 - 100 g Zelenina kořenová
 - 30 g Cukr krupice
 - 80 g Vejce slepičí
 - 300 g Protlak rajčatový
 - 1200 ml Voda pitná
 - 50 ml Ocet kvasný lihový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1323 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 92.7 mg
 - Draslík 513.7 mg
 - Vláknina 2073 mg
 - Vitamín A 2073 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 94 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí a vepřové maso omyjeme a jemně umeleme. Do masa přidáme rozmíchaná vejce, sůl, pepř, strouhanku, polovinu dávky cibule nakrájené najemno a vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na 10 dílů.
 - 
                                2
Paprikové lusky omyjeme, vykrojíme stopky a vnitřky zbavíme semen.
 - 
                                3
Připravenou masovou směsí papriky naplníme.
 - 
                                4
Na části tuku mírně osmahneme na plátky nakrájenou zbylou cibuli a zeleninu, přidáme koření, zastříkneme octem, přidáme rajčatový protlak a trochu vody. Uvedeme do varu.
 - 
                                5
Do vařícího základu narovnáme papriky naplněné masovou směsí a dusíme zvolna asi 1/2 hodiny. Potom papriky vyjmeme.
 - 
                                6
Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, zalijeme zbylou dávkou vody a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                7
Před koncem varu omáčku přisladíme, podle chuti dosolíme a nakonec ji přecedíme na papriky, které v ní ještě krátce podusíme.