Hovězí roštěnky na česneku
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Vegeta
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 304 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 87.3 mg
 - Draslík 490.2 mg
 - Vláknina 483.5 mg
 - Vitamín A 483.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme. Roštěnky poprášíme moukou a opečeme je po obou stranách na oleji.
 - 
                                2
Přidáme česnek nakrájený na plátky, sójovou omáčku, pepř a vegetu. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Při dušení maso obracíme a podléváme vodou.
 - 
                                3
Měkké roštěnky vyjmeme, do šťávy přidáme strouhanku a pivo a za stálého míchání přivedeme k varu. Vložíme zpět roštěnky a krátce je podusíme.
 - 
                                4
Podáváme s bramborovými knedlíky.