Čou mein s vepřovým masem a krevetami
Suroviny
- 225 g Nudle čínské vaječné
 - 60 g Hrášek
 - 90 g Sójové výhonky
 - 225 g Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 120 g Krevety tygří - loupané
 - 500 ml Voda pitná
 - 2 ks Paprika červená
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 33 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 93.4 mg
 - Draslík 219.8 mg
 - Vláknina 5752.5 mg
 - Vitamín A 5752.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čínské nudle uvaříme ve vodě, propláchneme pod horkou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme olej, přidáme maso nakrájené na tenké nudličky a smažíme asi 5 minut, dokud není téměř měkké. Přidáme nastrouhanou mrkev a smažíme ještě asi 2 minuty.
 - 
                                3
Červené papriky zbavíme středu a semen, nakrájíme na plátky a spolu s hráškem, sojovými výhonky, vínem a sojovou omáčkou přidáme do woku. Smažíme asi 2 minuty.
 - 
                                4
Spojíme s nudlemi a předem vařenými, oloupanými krevetami a mícháme na prudkém ohni asi 2 minuty. Ihned podáváme.