Roštěná po kraňsku
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 1000 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 100 g Sádlo škvařené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Brambory
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Petržel - nať
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 0.5 l Vývar z hovězích kostí
 - 1 dl Víno bílé
 - 2.5 dl Zakysaná smetana
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1061 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 252 g
 - Sodík 826 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 205.5 mg
 - Draslík 1635.6 mg
 - Vláknina 8315.3 mg
 - Vitamín A 8315.3 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý roštěnec osolíme, opepříme a po všech stranách zprudka opečeme na sádle. Maso vyjmeme. Ve výpeku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a petržel.
 - 
                                2
Do pekáče vložíme opečené maso, obložíme osmahnutou cibulí a zeleninou a přilijeme víno a vývar (nebo vodu). Pečeme v silně vyhřáté troubě doměkka.
 - 
                                3
K téměř měkkému masu přidáme tymián a oloupané, nastrouhané brambory a podle potřeby dolijeme vývar. Dusíme tak dlouho, až brambory změknou a rozvaří se, aby zahustily šťávu.
 - 
                                4
Nakonec do pokrmu přidáme zakysanou smetanu.