Hovězí kari panaeng
Suroviny
- 700 g Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 185 ml Mléko kokosové
 - 2 ks Kafirové listy
 - 0.5 ks Chilli paprička
 - 1 polévková lžíce Cukr palmový
 - 2 polévková lžíce Kari pasta suchá
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 3 polévková lžíce Tamarindové pyré
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 147 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 193.6 mg
 - Draslík 160 mg
 - Vláknina 235.5 mg
 - Vitamín A 235.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi WOK rozpálíme olej a na středně prudkém ohni v něm asi 2 minuty smažíme kari pastu, až začne vonět.
 - 
                                2
Poté přidáme na nudličky nakrájené hovězí, na plátky nakrájený roštěnec a 5 minut restujeme a mícháme. Přilijeme skoro všechno kokosové mléko, palmový cukr a tamarindové pyré, rybí omáčku, stáhneme oheň na minimum a bez pokličky 5-7 minut dusíme. Toto kari má být suché, ale když bude suché příliš, je třeba občas podlít trochou vody. Dle chutí dále okořeníme.
 - 
                                3
Naložíme naběračkou připravenou směs do misky a pokapeme trochou kokosového mléka. Navrch posypeme na tenké nudličky nakrájenými kalfirovými listy a kroužky papriky.