Plněné roštěnky na smetaně
Suroviny
- 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Kečup
 - 3.09 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 261 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 140 mg
 - Draslík 547.4 mg
 - Vláknina 1591.3 mg
 - Vitamín A 1591.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky a naklepeme.
 - 
                                2
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli orestujeme na části oleje spolu s očištěnou, na proužky nakrájenou paprikou a očištěnými, na plátky nakrájenými žampiony. Směsí poklademe připravené roštěnky, maso přeložíme, sepneme jehlami, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Naplněné roštěnky zprudka opečeme po obou stranách na zbylém oleji. Do výpeku vmícháme kečup, přilijeme smetanu a přidáme rozemnutou majoránku.
 - 
                                4
Opečené roštěnky na talířích přeléváme omáčkou.