Tacos z Texasu
Suroviny
- 20 g Cibule
 - 5 g Kmín římský
 - 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 125 g Koriandr čerstvý
 - 5 g Koriandr mletý
 - 20 g Šalotka
 - 40 ml Olej olivový
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 6 ml Tabasco
 - 3 ks Rajčata
 - 2 ks Avokádo
 - 8 ks Tortilla
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 893 kcal
 - Sacharidy 115 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 179 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 115 g
 - Cholesterol 57 mg
 - Draslík 1209.8 mg
 - Vláknina 39300.1 mg
 - Vitamín A 39300.1 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.5 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso si nakrájíme na drobné kousky, které vložíme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme do změknutí přibližně 1,5 hodiny. Po změknutí masa odstavíme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Do větší mísy vložíme vychladlé uvařené maso, přidáme k němu avokáda nakrájená na kousíčky, jemně nasekanou šalotku nebo cibuli a nakrájená rajčata. Vše společně důkladně promícháme.
 - 
                                3
Do malé nádobky rozmačkáme česnek, přidáme limetkovou nebo citronovou šťávu, olej, tabasco, koriandr, kmín a vše promícháme. Tuto směs přidáme do mísy k masu a opět promícháme, aby se nám vše pěkně spojilo. Dochutíme.
 - 
                                4
Tortilly v horké troubě rozpečeme, můžeme rozpéct také na grilu a na každou horkou tortillu rozetřeme hovězí směs. Naplněnou tortillu přeložíme napůl, ozdobíme koriandrovou natí a přidáme trochu rozmačkaného avokáda.