Fořtovská roštěná
Suroviny
- 20 g Hořčice
 - 750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 250 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Okurky nakládané
 - 150 g Slanina vepřová
 - 30 g Sůl
 - 150 g Tuk
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 0.5 g Bobkový list
 - 1 g Nové koření celé
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 300 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 100 ml Víno bílé
 - 300 ml Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 1656 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 81.2 mg
 - Draslík 385 mg
 - Vláknina 3135.5 mg
 - Vitamín A 3135.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí roštěnec opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a pomoučíme. Plátky rychleji opečeme na 2/3 tuku po obou stranách.
 - 
                                2
Opečené maso vyjmeme, ve zbylém tuku dorůžova osmahneme prosátou mouku, zalijeme vodou a rozšleháme. Dobře provaříme a přecedíme na opečené roštěnky. Přidáme bobkový list a nové koření a pod poklicí dusíme doměkka.
 - 
                                3
Měkké roštěnky vyjmeme, do šťávy přilijeme mléko a smetanu, povaříme a přilijeme bílé víno.
 - 
                                4
Slaninu nakrájíme na nudličky a částečně ji rozpustíme na zbylém tuku, přidáme na kostičky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájené okurky a nakonec hrášek. Vše společně krátce podusíme.
 - 
                                5
Směs přidáme k roštěnkám, zalijeme smetanovou omáčkou a ještě vše podusíme.