Roštěná po orientálsku
Suroviny
- 1500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 30 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 100 g Tuk
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 20 g Worcester (worcesterská omáčka)
 - 100 g Cibule
 - 10 g Česnek
 - 200 g Protlak rajčatový
 - 100 g Paprika sterilovaná
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 100 ml Víno červené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1546 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 107 mg
 - Draslík 596.7 mg
 - Vláknina 875 mg
 - Vitamín A 875 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z upraveného hovězího roštěnce ukrojíme plátek-roštěnou. Mírně ji naklepeme, okraje i s tukem nařízneme, osolíme, opepříme, rychleji opečeme na tuku a vyjmeme.
 - 
                                2
Do výpeku přidáme polovinu dávky másla a cibuli, nakrájenou na kolečka. Mírně ji osmahneme. K cibuli přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a krátce osmahneme. Přidáme papriku, rajčatový protlak a jemně rozetřený česnek, zastříkneme vývarem a podusíme.
 - 
                                3
Do šťávy nakonec přidáme vorčestr a přilijeme víno, přisolíme, povaříme a zjemníme zbylým máslem.
 - 
                                4
Roštěnou přelijeme hotovou šťávou a ihned podáváme.