Křenové roštěnky
Suroviny
- 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 3 polévková lžíce Cibule
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 3 polévková lžíce Křen
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 103 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 137.1 mg
 - Draslík 92.8 mg
 - Vláknina 1076.2 mg
 - Vitamín A 1076.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnky silné asi 1,5 cm odblaníme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji.
 - 
                                2
Vyšleháme vejce, mouku, dijonskou hořčici, strouhaný křen a jarní cibulku nakrájenou na kolečka.
 - 
                                3
Roštěnky necháme na ubrousku okapat a obalíme je v připravené směsi.
 - 
                                4
K výpeku přidáme máslo a roštěnky znovu opečeme z obou stran.