Hovězí roštěná
Suroviny
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 5 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 20 dkg Slanina vepřová
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 4 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 494 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 46.7 mg
 - Draslík 145.7 mg
 - Vláknina 1525.9 mg
 - Vitamín A 1525.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Naklepeme a nařízneme plátky hovězí roštěnky, osolíme, potřeme hořčicemi a paprikou.
 - 
                                2
Oloupanou a nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, až zesklovatí vložíme roštěnky. Necháme je zatáhnout, podlijeme vodou a dusíme 45 min.
 - 
                                3
Měkké maso vyndáme, do směsi nalijeme smetanu a rozmixujeme.
 - 
                                4
Maso vložíme do omáčky a podáváme.