Marinované plátky roštěné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 914 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 71 g
 - Sodík 206 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 114 mg
 - Draslík 787.2 mg
 - Vláknina 3573 mg
 - Vitamín A 3573 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V rendlíku smícháme olej, ocet, cukr, prolisovaný česnek, velmi jemně nakrájenou cibuli, cayennský pepř, sůl a víno. Směs na malém plameni přivedeme k varu a povaříme 2 minuty. Marinádu necháme vychladnout.
 - 
                                2
Plátky roštěné po okraji nařízneme, aby se maso při smažení nekroutilo. Maso rozložíme do mísy, přelijeme vychladlou zálivkou a pod fólií necháme přes noc v chladničce.
 - 
                                3
Druhý den maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a prudce opečeme na oleji, z každé strany 2 minuty. Ihned podáváme.