Roštěnky dušené na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 2193 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 85.5 mg
 - Draslík 563.8 mg
 - Vláknina 4969.8 mg
 - Vitamín A 4969.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Sladkokyselou okurku nakrájíme na malé kousky. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
 - 
                                2
Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli, přidáme roštěnky a
 - 
                                4
zprudka je obou stranách opečeme dozlatova. Pak oheň zmírníme, přilijeme bílé víno a pomalu je přikryté pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme vývarem z Masoxu. Před koncem dušení k roštěnkám přidáme nakrájenou okurku a ještě krátce vše již odkryté provaříme.