Roštěnky vídeňské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 312 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 87.2 mg
 - Draslík 697 mg
 - Vláknina 2491.3 mg
 - Vitamín A 2491.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnky jemně naklepeme, na okrajích nakrojíme na více místech a opět shrneme do původního tvaru, osolíme, opepříme a lehce zaprášíme hladkou moukou.
 - 
                                2
Sádlo rozehřejeme na pánvi a roštěnky z každé strany opečeme cca 3 minuty. Poté je přendáme na teplou mísu, sádlo slijeme,přidáme máslo, špetku mouky, osmahneme a přidáme cca 3 lžíce vývaru. Necháme přejít varem.
 - 
                                3
Hotovou šťávou přelijeme roštěnky na horké míse, obložíme zeleninou nebo listy salátu a na každou roštěnku dáme kroužky cibule osmažené na zbytku sádla.