Krčmářova masová směs
Suroviny
- 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 200 g Párky jemné
 - 100 g Žampiony - sterilované
 - 400 g Vepřová kýta
 - 40 g Solamyl
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Feferony
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kari koření
 - 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 322 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 246.7 mg
 - Draslík 812.3 mg
 - Vláknina 3127.8 mg
 - Vitamín A 3127.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové i hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na nudličky. Párky nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Feferonku podélně rozřízneme, odstraníme jadérka, opláchneme ji vodou a nakrájíme najemno. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Žampiony opláchneme vodou a nakrájíme na kousky.
 - 
                                3
K nakrájenému masu v míse přidáme vajíčka a Solamyl, opepříme, osolíme, důkladně promícháme a necháme v chladu uležet.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme olej a kousky masa na něm za stálého míchání prudce osmažíme ze všech stran. Pak do pánve přimícháme nakrájenou cibuli, žampióny, feferonku a kolečka párků, přilijeme pivo, přidáme trochu worcesterové omáčky, dochutíme kari kořením a pepřem, osolíme a směs krátce podusíme, až je maso zcela měkké.