Plněné roštěnky se šalvějí
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 800 g Hovězí roštěná plátky M.B.
 - 150 ml Víno bílé
 - 100 ml Hovězí vývar základní
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 8 ks Šalvěj čerstvá
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 plátek Prosciutto sušené
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 166 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 74.9 mg
 - Vláknina 1981.6 mg
 - Vitamín A 1981.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čtyři roštěnky opláchneme, osušíme, po kraji nařízneme, lehce naklepeme a osolíme a opepříme. Na každý plátek položíme plátek pršutu a dva listy šalvěje. Plátky masa zavineme, sepneme jehlicí nebo párátky, obalíme v mouce a na rozpáleném másle s olejem po všech stranách orestujeme. Poté přilijeme víno, necháme odpařit, zalijeme částí vývaru a na mírném plameni dusíme. Občas promícháme a přilijeme vývar. Na závěr přidáme prolisovaný česnek a povaříme.
 - 
                                2
Maso vyjmeme, odstraníme jehly a držíme na teple, šťávu mírně zredukujeme.
 - 
                                3
Závitky podáváme přelité šťávou.