Bifteky na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 309 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 102 mg
 - Draslík 742.6 mg
 - Vláknina 123.8 mg
 - Vitamín A 123.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné maso nakrájíme na bifteky, jemně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvíli odležet.
 - 
                                2
Bifteky upravíme do původního tvaru a zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Podlijeme vínem a zvolna dusíme asi 4 minuty, vjmeme a přendáme na nahřáté talíře.
 - 
                                3
Víno odpaříme na polovinu objemu, přidáme kousky másla a pomalu zahříváme, až se máslo rozpustí a šťáva zahustí. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
 - 
                                4
Šťávu nalijeme na bifteky a ihned podáváme.