Smažené hovězí maso s hrachovými lusky
Suroviny
- 450 g Hovězí svíčková
 - 230 g Hrachové lusky
 - 0.5 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
 - 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 3 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Česnek
 - 0.23 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 67 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 47.3 mg
 - Draslík 535.9 mg
 - Vláknina 3215.5 mg
 - Vitamín A 3215.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso rovnoměrně rozkrájíme na velmi tenké nudličky. Smícháme sójovou omáčku s rýžovým vínem, cukrem a kukuřičným škrobem a odložíme stranou.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájený zázvor a česnek, krátce orestujeme. Vložíme maso a za stálého míchání restujeme další 2 minuty. Vsypeme hrachové lusky a po cca 3 minutách vlijeme připravenou omáčku. Za stálého míchání přivedeme k varu a poté na mírném ohni povaříme, dokud omáčka nezhoustne.
 - 
                                3
Ihned podáváme.