Špízy ze svíčkové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 434 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 56 mg
 - Draslík 514.6 mg
 - Vláknina 627.3 mg
 - Vitamín A 627.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 7.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ze 2 pomerančů vymačkáme šťávu do misky, přidáme oloupaný a rozmačkaný česnek, přilijeme likér, sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor, podle chuti pepř a dobře promícháme. Do marinády naskládáme na kostky nakrájené maso, přiklopíme a v lednici necháme celou noc.
 - 
                                2
Špejle namočíme ve studené vodě, aby se při grilování nespálily.
 - 
                                3
Kostky masa vyndáváme z marinády a napichujeme na připravené špejle. Grilovací rošt potřeme olejem, gril rozpálíme na vysokou teplotu a naskládáme špízy, které opékáme po každé straně asi 30 minut. Po celou dobu pečení špízy potíráme zbylou marinádou.
 - 
                                4
Špízy ihned z grilu pokládáme na talíř, posypeme oreganem a podáváme.