Toasty s biftekem grilovaným
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 500 g Hovězí svíčková
 - 10 g Česnek
 - 400 g Chléb toastový pšeničný tmavý
 - 1 kávová lžička Česnek
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Šťáva citrónová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 105 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 46.8 mg
 - Draslík 421.8 mg
 - Vláknina 1534.6 mg
 - Vitamín A 1534.6 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Svíčkovou nakrájíme na 5 plátků, naklepeme a dáme do misky. Smícháme šťávu z citronu, olej s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a vzniklou marinádou zalijeme maso a marinujeme 20 minut. Toasty namažeme rozměklým máslem, dle chuti do něj vmícháme česnek.
 - 
                                2
Zapneme gril a na grilovací desku dáme toasty s nakrájenou cibulí na plátky a opečeme z obou stran, poté grilujeme plátky svíčkové ( asi 2 minuty každou stranu).
 - 
                                3
Toasty vytvoříme přímo na grilu: Na plátek toastu položíme plátek masa, opečenou cibuli, zakapeme sojovou omáčkou a přiklopíme druhým plátkem opečeného chleba.