Steaky ze svíčkové s rajčaty a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 378 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 63 mg
 - Draslík 1609.9 mg
 - Vláknina 13883 mg
 - Vitamín A 13883 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kusy a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Cibuli a česnek zbavíme slupek, pokrájíme na drobné kousky, rajčata omyjeme, pokrájíme na drobné kostičky.
 - 
                                2
Brambory uvaříme do měkka, poté slijeme. Rozšťoucháme je na kaši, přidáme mléko, máslo, dochutíme solí a pepřem. Polovinu oleje rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli a česnek, smažíme 3 minuty, vmícháme rajčata, olivy a cukr, smažíme na mírném plameni 4 minuty. Dochutíme solí, pepřem a oreganem. Zbytek oleje rozpálíme v druhé pánvi, osmažíme na něm steaky po dobu cca 4 minut z každé strany. Maso servírujeme přelité rajčatovou omáčkou se šťouchanými bramborami.