Dušené hovězí nudličky s fazolemi
Suroviny
- 200 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
 - 400 g Hovězí svíčková
 - 100 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 špetka Rozmarýn čerstvý
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 382 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 54 mg
 - Draslík 522.9 mg
 - Vláknina 3133.3 mg
 - Vitamín A 3133.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno a papriku na kostičky.
 - 
                                2
Rozehřejeme lžíci másla a 2lžíce oleje a necháme na něm zpěnit cibuli. Přidáme nakrájenou papriku a restujeme cca 5min.
 - 
                                3
Poté přisypeme maso a zaprášíme mletou paprikou. Podlijeme vínem a vaříme cca 10min. Nakonec ochutíme solí.
 - 
                                4
Fazole mezitím propláchneme a necháme okapat. Krátce je prohřejeme na lžíci másla, ochutíme rozmarýnem a podáváme s dušenými nudličkami.