Telecí brzlík se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 338 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 644.6 mg
 - Draslík 1516.2 mg
 - Vláknina 1189 mg
 - Vitamín A 1189 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 126.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brzlíky omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a poprášíme moukou. Z obou stran je opečeme na másle dozlatova. Brzlíky vyjmeme, dáme na nahřátou mísu a necháme na teplém místě.
 - 
                                2
Ve výpeku osmažíme žampiony nakrájené na plátky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, zaprášíme moukou a krátce opražíme. Zalijeme 1/8 l vývaru z kostí a krátce povaříme.
 - 
                                3
Na talířích přelijeme brzlík šťávou se žampiony a posypeme nasekanou petrželkou.
 - 
                                4
Podáváme se šafránovou rýží a listovými saláty.