Polévka telecí mozečková
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1152 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 1129.1 mg
- Draslík 1223.7 mg
- Vláknina 1138.6 mg
- Vitamín A 1138.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Telecí mozeček přelijeme vroucí vodou, zcedíme, odblaníme a nasekáme nahrubo. Spolu s jemně nakrájenou cibulí a petrželkou osmažíme mozeček na 30g másla. 
- 
                                2Z 50g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji polévkou, povaříme, osolíme a opepříme. Přidáme mozeček a ještě krátce povaříme. Okořeníme špetkou muškátu, polévku prolisujeme a nakonec zahustíme smetanou a žloutkem. 
- 
                                3K polévce podáváme kostičky osmažené žemle. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        