Pudink z telecích jater se sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 23 g
- Sodík 432 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 461.1 mg
- Draslík 311.4 mg
- Vláknina 321.4 mg
- Vitamín A 321.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěná játra najemno umeleme a 1/3 podusíme. Podušená i syrová játra promícháme s umletými, v mléce namočenými žemlemi, přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, nastrouhanou cibuli, pepř, sůl, strouhanku a nastrouhaný sýr. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. 
- 
                                2Směsí naplníme máslem vymazanou a strouhankou vysypanou formu a pudink vaříme ve vodní lázni 1 hodinu. 
- 
                                3Podáváme teplý nebo studený s tatarskou omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        