Telecí kotlety s jogurtem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 17 g
- Sodík 416 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 780.6 mg
- Vláknina 5348 mg
- Vitamín A 5348 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kotlety z telecího masa osušíme utěrkou a osolíme. 
- 
                                2V míse si připravíme marinádu: Smícháme 4 lžíce oleje s rozetřeným česnekem a solí, rozmarýnem, bílým pepřem a šťávou z jednoho citronu. 
- 
                                3Do marinády vložíme kotlety a dáme do chladničky na 3 hodiny odpočinout. 
- 
                                4Potom si na pánvi rozpálíme zbylý olej a kotlety opékáme 5 minut z každé strany. 
- 
                                5Hotové kotlety posuneme na pánvi stranou a do výpeku přidáme jogurt, drobně nasekanou petrželovou nať, sůl, pepř podle chuti a promícháme. 
- 
                                6Telecí řízky servírujeme polité výpekem, na který poklademe kolečka pomeranče. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        