Křupavé telecí se zeleninou
Suroviny
- 100 g Hrášek
 - 100 g Květák
 - 500 g Telecí kýta
 - 20 g Zázvor celý
 - 100 g Fazolové lusky zelené
 - 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 100 g Cibulka jarní
 - 3 g Chilli koření mleté
 - 20 g Koriandr čerstvý
 - 100 g Arašídy
 - 10 g Škrob jemný kukuřičný gustin
 - 10 ml Med včelí
 - 20 ml Omáčka sójová
 - 100 ml Vývar drůbeží
 - 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 118 g
 - Sodík 190 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 97.5 mg
 - Draslík 831.2 mg
 - Vláknina 14153 mg
 - Vitamín A 14153 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34 mg
 - Vitamín E 5.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve wok pánvi rozpustíme arašídový olej, přidáme telecí maso na nudličky a orestujeme dohněda. Přidáme srouhaný zázvor, jarní cibulku na kolečka, prolisovaný česnek a chilli a smažíme ještě 3 minuty. Směs vyjmeme a odložíme stranou.
 - 
                                2
Na pánev dáme kukuřici, mrkev na nudličky, hrášek, pokrájený květák, arašídy a zelené fazolky. Restujeme asi 2 minuty, až zelenina zesklovatí, potom vrátíme masovou směs.
 - 
                                3
Na jiné pánvi povaříme vývar, sojovou omáčku a med s trochou kukuřičného škrobu do zhoustnutí. Omáčku vlijeme do masové směsi, zamícháme a podáváme posypané nasekaným koriandrem.