Mozečková omeleta (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 1177 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 1554.9 mg
 - Draslík 364.2 mg
 - Vláknina 482 mg
 - Vitamín A 482 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí mozek vložíme do teplé vody, odblaníme jej, zbavíme žilek, opláchneme a necháme okapat. Drobně jej rozsekáme.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a zpěníme na 1/4 dávky másla. Přidáme rozsekaný mozek, osolíme, opepříme, okořeníme drceným kmínem a za stálého míchání vydusíme do sucha.
 - 
                                3
Zbývající máslo rozpustíme v pánvi, vlijeme rozmíchaná vejce, osolíme a necháme částečně ztuhnout.
 - 
                                4
Potom nakloníme pánev, do středu omelety vložíme mozeček, vidličkou přeložíme omeletu v půli a dopečeme ji.
 - 
                                5
Nakonec hotovou omeletu s mozečkem překlopíme na teplý talíř.
 - 
                                6
Mozeček lze připravit předem jako polotovar.