Telecí žebírko přírodní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1571 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 572.3 mg
 - Draslík 437 mg
 - Vláknina 189 mg
 - Vitamín A 189 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí pečeni (ledvinu) opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Odsekneme z ní žebírko, mírně je naklepeme, osolíme, na tuku rychleji opečeme (maso musí být propečené i u kosti) a vyjmeme.
 - 
                                2
Výpek zaprášíme trochou prosáté mouky, osmahneme, zastříkneme vývarem a rozšleháme. Krátce povaříme, přisolíme a přecedíme.
 - 
                                3
Nakonec šťávu zjemníme máslem a velmi krátce v ní prohřejeme opečené žebírko.
 - 
                                4
Ihned podáváme.