Telecí maso zaděláváné II
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 1 ks Květák
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Petržel - nať
 - 2 ks Hříbky čerstvé
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 1 kg Telecí plec
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 382 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 270.7 mg
 - Draslík 1553.7 mg
 - Vláknina 11771.9 mg
 - Vitamín A 11771.9 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 114.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou zeleninu rozkrájenou na nudličky mírně osmahneme na másle a podlijeme vývarem nebo vodou.
 - 
                                2
Maso rozkrájíme na kostky, přidáme k zelenině, osolíme, přikryjeme a necháme dusit téměř doměkka.
 - 
                                3
Mezitím z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem nebo vodou, řádně rozmícháme, povaříme, přilijeme k ní šťávu z dušeného masa a povaříme cca 10 minut. Uvařenou omáčku zcedíme, přidáme dušené maso, okořeníme a dovaříme doměkka.
 - 
                                4
Na závěr přidáme žloutky rozkvedlané v trošce vývaru či mléce, promícháme, ale již nevaříme. Vložíme do ní uvařený a rozebraný na růžičky květák a hříbky nebo žampióny podušené na másle.
 - 
                                5
Jako přílohu podáváme vařenou suchou rýži, houskové knedlíky nebo domácí nudle.