Telecí bok plněný telecími játry
Suroviny
- 80 g Anglická slanina
 - 300 g Cibule
 - 220 g Játra telecí
 - 150 g Hříbky čerstvé
 - 800 g Telecí bok
 - 2 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 0.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 špetka Sůl
 - 2 špetka Sůl
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 20 stroužek Česnek
 - 3 dl Olej olivový
 - 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 1.5 dl Víno bílé
 - 2 cl Koňak
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1610 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 134 g
 - Sodík 1276 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 284.4 mg
 - Draslík 729.3 mg
 - Vláknina 9133.3 mg
 - Vitamín A 9133.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí bok omyjeme, osušíme a rozkrájíme na obdélníkový plát silný asi 1.5 cm. Maso osolíme a opepříme z každé strany.
 - 
                                2
Omytá telecí játra osušíme a v pánvi na rozpáleném másle je zprudka orestujeme. Poté je osolíme a posypeme černým pepřem.
 - 
                                3
Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
 - 
                                4
Připravíme fáš: do mísy dáme rozdrobený bílý chleba, který zalijeme smetanou. Přidáme nadrobno pokrájenou anglickou slaninu, sůl, pepř, vejce, koňak a vše rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši. Plát masa potřeme rozmixovanou směsí - fášem. Ten pokryjeme hříbky, doprostřed položíme restovaná játra i s výpekem a plát bůčku zavineme do rolády. Převážeme pevně provázkem tak, aby i kraje byly dobře uzavřené. Vytvarujeme úhledný váleček, který posypeme hrubou solí, kmínem a maso položíme do pekáčku.
 - 
                                5
Očištěné cibule nakrájíme na čtvrtky, očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na větší kousky. Ze dvou paliček česneku očistíme česnek tak, že jednotlivým stroužkům necháme slupku. Omyjeme tymián a petrželovou nať, snítky svážeme nití. Zeleninu s bylinkami rozložíme k masu, přilijeme 3 dl olivového oleje a dáme péct do předehřáté trouby na 150°C. Pečeme dozlatova asi 1.5 -2 hodiny, maso během pečení poléváme bílým vínem.
 - 
                                6
Z upečeného masa odstraníme provázek, pokrájíme na plátky, které dáme na talíře. Ozdobíme pečenou cibulí, česnekem i mrkví a servírujeme.