Plněné telecí hrudí
Suroviny
- 1500 g Telecí hruď
- 2 kávová lžička Sůl
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.3 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 0.5 šálek Voda pitná
- 4 polévková lžíce Mouka bramborová
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 41 g
- Sodík 648 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 220.2 mg
- Draslík 879.6 mg
- Vláknina 2262.2 mg
- Vitamín A 2262.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Telecí hrudí vykostíme a maso prořízneme ostrým nožem. Vzniklý prostor naplníme nádivkou. 
- 
                                2Maso zašijeme, potřeme solí, pepřem a česnekem. 
- 
                                3Vložíme do pekáče s rozehřátým tukem, přilijeme 1/2 šálku horké vody a necháme péct asi 1,5 hodiny. V průběhu pečení asi po 3/4 hodiny maso otočíme a dopečeme. 
- 
                                5Nádivka: 
- 
                                6Nastrouháme na hrubém struhadle syrové brambory, přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, bramborovou mouku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        