Hovězí pečeně v hořčicové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 572 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 77.9 mg
 - Draslík 75.1 mg
 - Vláknina 1516.6 mg
 - Vitamín A 1516.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso naklepeme, protkneme klínky z poloviny dávky slaniny a osolíme.
 - 
                                2
Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme na oleji, přidáme pokrájený česnek, cibuli a usmažíme je do zlatova. Vložíme maso, přilijeme vodu, přidáme hořčici, opepříme a dusíme. Během dušení maso obracíme a podléváme horkou vodou.
 - 
                                3
Zpola měkké maso dáme do trouby a bez poklice dopečeme. Měkké maso vyjmeme, do šťávy vmícháme strouhanku, bujón, pivo a vše krátce povaříme. Omáčku dochutíme hořčicí, vložíme do ní naporcované maso a jen prohřejeme.
 - 
                                4
Podáváme s houskovými knedlíky.