Myslivecký steak
Suroviny
- 250 g Žampiony čerstvé
 - 400 g Hovězí maso zadní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Mouka polohrubá
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Žemle tuková
 - 4 ks Nové koření celé
 - 4 ks Jalovec
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 - 1.41 polévková lžíce Olej stolní
 - 6 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 277 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 125.7 mg
 - Draslík 272.4 mg
 - Vláknina 2551.4 mg
 - Vitamín A 2551.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a zalijeme studenou vodou. Maso s vymačkanou žemlí a oloupanou cibulí jemně umeleme, přidáme vejce, sůl, rozdrcené koření, vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Směs rozdělíme na 4 díly, z každého vytvarujeme steak a necháme 30 minut v chladu odležet.
 - 
                                3
Oloupané žampiony rozkrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Na části oleje zpěníme kolečka cibule, přidáme žampiony, osmahneme je, osolíme a chvíli podusíme. Přidáme hořčici, smetanu rozmíchanou s moukou a povaříme.
 - 
                                4
Na zbylém oleji opečeme steaky po obou stranách, upravíme je na talíře a přelijeme omáčkou se žampiony.
 - 
                                5
Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.