Hovězí pečeně písecká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1143 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 61.2 mg
 - Draslík 119.6 mg
 - Vláknina 1703 mg
 - Vitamín A 1703 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso opláchneme a protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na tuku částečně osmahneme. Přidáme maso, krátce je opečeme a zalijeme trochou vlažného vývaru. Přikryjeme poklicí a dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme teplým vývarem.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmahneme, rozředíme vlažným vývarem a dobře rozmícháme. Přidáme sardelovou pastu a provaříme.
 - 
                                4
Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník, dochutíme solí a ještě krátce povaříme.