Hovězí pečeně budějovická
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1452 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 69.2 mg
 - Draslík 158.2 mg
 - Vláknina 3272 mg
 - Vitamín A 3272 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso opláchneme, protkneme slaninou a osolíme.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na polovině tuku. Na tomto základu maso krátce opečeme, přisypeme mletou papriku, zasmahneme a zalijeme vlažným vývarem.
 - 
                                3
Přidáme rajčatový protlak, česnek, přikryjeme poklicí a maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme vývarem.
 - 
                                4
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme ji vlažným vývarem, dobře rozšleháme a za občasného míchání provaříme.
 - 
                                5
Ke konci varu přilijeme smetanu, povaříme, omáčku přecedíme přes hustý cedník, přisolíme a ještě povaříme.