Řecké mleté biftečky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 285 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 148.7 mg
 - Draslík 203.2 mg
 - Vláknina 144.3 mg
 - Vitamín A 144.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na kousky a umeleme. Přidáme ve vodě navlhčenou, vymačkanou žemli, sůl, pepř, muškátový květ, citronvou kůru a vejce. Vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Z připravené směsi tvarujeme malé biftečky, po obou stranách je zprudka opékáme na rozpáleném oleji.
 - 
                                3
Opečené biftečky vyjmeme z pánve, vložíme do kastrolu, zalijeme rozředěným rajčatovým protlakem a chvíli podusíme.
 - 
                                4
Podáváme se špagetami nebo s tmavým chlebem a s čerstvou zeleninou.