Císařská hovězí pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 291 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 116.5 mg
 - Draslík 31.3 mg
 - Vláknina 367.5 mg
 - Vitamín A 367.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso osušíme, osolíme a okmínujeme. Potřeme máslem, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vody. Přidáme ještě kousek másla a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia přikryté druhým pekáčem. Maso zůstane šťavnaté.
 - 
                                2
Během pečení podléváme vodou, z okrajů pekáče seškrabujeme vypečenou šťávu a znovu podléváme.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky a dušený špenát.