Hovězí plátky na hříbkách
Suroviny
- 500 g Hovězí maso zadní
 - 200 g Hříbky čerstvé
 - 360 g Rýže dušená
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 3 ks Cibule
 - 4 dl Hovězí vývar základní
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.42 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 843 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 100 mg
 - Draslík 588.1 mg
 - Vláknina 7396 mg
 - Vitamín A 7396 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, asi 1,5 cm silné. Maso osolíme a posypeme z obou stran čerstvě pomletým pepřem. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
V pekáči si rozpálíme olej, přidáme cibuli a zpěníme ji dozlatova. Na cibuli položíme plátky masa, zalijeme je vývarem, dáme je do předehřáté trouby a pod poklicí je dusíme přibližně 45-60 minut doměkka.
 - 
                                3
Mezitím si v pánvi na másle osmažíme dozlatova plátky hříbků, které osolíme a posypeme kmínem a bílým pepřem.
 - 
                                4
Když je maso měkké, vyjmeme ho z pekáče a dáme ho do pánve k hříbkům.
 - 
                                5
Výpek z masa poprášíme moukou, promícháme a ještě krátce ohřejeme. Pak ho přecedíme přes síto do menšího rendlíku.
 - 
                                6
Plátky hovězího masa dáme na talíře, ozdobíme plátky hříbků, přidáme rýži a vše přelijeme zahuštěným výpekem.