Hovězí maso po marocku
Suroviny
- 750 g Hovězí maso zadní
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 60 g Koriandr čerstvý
 - 125 ml Hovězí vývar základní
 - 2 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Česnek
 - 1.5 polévková lžíce Koření Orientální
 - 2.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 331 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 108.8 mg
 - Draslík 372.4 mg
 - Vláknina 8503 mg
 - Vitamín A 8503 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na kostky nakrájené hovězí maso rychle orestujeme ve větší pánvi na polovině oleje. Vyjmeme a odložíme.
 - 
                                2
Do pánve přilijeme druhou půlku oleje, přihodíme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a na středním plameni zesklovatíme. Vmícháme marocké koření, mletý korinadr, nakrájená oloupaná konzervovaná rajčata a hovězí vývar; vrátíme orestované maso, přikryjeme a 20 minut dusíme. Potom přidáme silné plátky mrkve a ještě 15-20 minut dusíme, je-li potřeba, můžeme dolít hovězí vývar, nakonec vmícháme čerstvý koriandr. Jídlo je hotové, máme-li maso a zeleninu měkké.