Japonský hovězí steak na křenu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 84 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 87 mg
 - Draslík 134.8 mg
 - Vláknina 2356.8 mg
 - Vitamín A 2356.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso naporcujeme na 4 steaky o váze přibližně 150 g a vložíme do nekovové misky, ve které jsme před tím připravili marinádu smícháním sojové omáčky s olivovým olejem, čerstvě nastrouhaným křenem, nasekaným česnekem, nadrobno pokrájenou cibulkou a rozdrcenými chilli papričkami. V této směsi porce masa řádně prohněteme a necháme na chladném místě 2 hodiny marinovat. Poté, co je maso řádně odleželé v marinádě, potřeme dno pánve olejem rozpálíme na co nejvyšší teplotu a vložíme porce masa (bez marinády). Grilujeme přibližně 7 minut z každé strany. Hotové steaky podáváme na předem vyhřátých talířích, přelijeme je malým množstvím marinády s kopečkem strouhaného křenu.