Salát s hovězím masem a houbami shitake
Suroviny
- 675 g Hovězí maso zadní
 - 225 g Shiitake houby
 - 175 g Rajčata Cherry
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 2 ks Chilli paprička
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Limetka
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 ks Salát římský
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.05 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 234 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 97.9 mg
 - Draslík 743.7 mg
 - Vláknina 11103.5 mg
 - Vitamín A 11103.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso dáme na gril rozpálený na střední teplotu a opékáme cca 2-4 minuty po každé straně. Po vyjmutí necháme cca 15 minut vychladnout. Poté špalek masa nakrájíme na co nejtenčí plátky a vložíme do mísy.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej, přidáme na plátky nakrájené chilli papričky bez semínek a pokrájené klobouky hub. Za občasného míchání restujeme cca 5 minut, odstavíme, vložíme maso a v osmažené směsi plátky důkladně obalíme.
 - 
                                3
Na dresink nakrájíme nadrobno jarní cibulku, v misce ji smícháme s nasekaným česnekem, šťávou vymačkanou z limetky, rybí omáčkou, cukrem a pokrájenou koriandrovou natí. Zálivkou přelijeme masovou směs a zlehka promícháme.
 - 
                                4
Lisy salátu natrháme na menší proužky, naaranžujeme je po obvodu servírovací mísy, doplníme rozpůlenými cherry rajčátky a plátky okurky. Doprostřed dáme masovou směs, posypeme praženými sezamovými semínky a ihned podáváme.