Hovězí maso se smetanovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 365 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 157 mg
 - Draslík 117.6 mg
 - Vláknina 1014.9 mg
 - Vitamín A 1014.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Smetanu v misce metlou smícháme s moukou.
 - 
                                2
Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, opepříme a osolíme.
 - 
                                3
V rozehřáté pánvi necháme zesklovatět nakrájebnou slaninu a přendáme ji do misky. K vypečenému tuku přilijeme olej a na něm lehce osmahneme nakrájenou cibuli. Pak přidáme proužky masa a za stálého míchání opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, dáme zpět slaninu, přidáme nakrájený česnek a majoránku, vše podlijeme vínem. Zmírníme oheň a přikryté dusíme pomalu doměkka. Měkké maso vyjmeme z pánve a v misce dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
 - 
                                4
Do šťávy v pánvi za stálého míchání přilijeme smetanu s moukou a vaříme, až vznikne smetanově krémová, ale ne příliš hustá omáčka. Na servírovací talíře dáme porce masa, které omáčkou přelijeme.