Hovězí pečeně s hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 248 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 103.9 mg
 - Draslík 436 mg
 - Vláknina 2639.8 mg
 - Vitamín A 2639.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na silnější proužky.
 - 
                                2
Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Každý plátek na několika místech prořízneme a protkneme proužky slaniny.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm dvě třetiny nakrájené cibule. Pak přidáme plátky masa, krátce je prudce opečeme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou, až je maso zcela měkké. Pak maso vyjmeme, do šťávy přimícháme dvě třetiny nakrájených hub a krátce je podusíme.
 - 
                                4
V druhé pánvi na rozehřátém másle orestujeme zbylou cibuli a hříbky.
 - 
                                5
Plátky masa rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně orestovanou cibuli s hříbky, přelijeme šťávou a podáváme.