Plněná hovězí roláda pečená na pivě
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
 - 150 g Uzené maso vařené
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Okurky nakládané
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 l Voda pitná
 - 2.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 kg Hovězí maso zadní
 - 0.18 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 3418 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 276.7 mg
 - Draslík 197.5 mg
 - Vláknina 7859.8 mg
 - Vitamín A 7859.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Nakládané okurky necháme okapat, rozkrájíme je na malé kousky. Uzené maso a slaninu nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a najemno nakrájíme.
 - 
                                3
Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a rozřízneme tak, aby v něm byla kapsa. Do ní dáme nakrájená vajíčka, slaninu, uzené maso a okurku, kapsu uzavřeme grilovací jehlou.
 - 
                                4
V pekáči rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, vložíme naplněné maso, přilijeme pivo a přikryté pečeme ve vyhřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso obrátíme, přelijeme výpekem a podle potřeby přiléváme vodu.
 - 
                                5
Měkkou roládu vyjmeme z pekáče,vydušenou šťávu zaprášíme moukou, krátce osmažíme, přilijeme vodu, dochutíme pepřem a solí a necháme provařit.
 - 
                                6
Roládu nakrájíme ostrým nožem na plátky, rozdělíme je na servírovací talíře, přelijeme hustou šťávou a podáváme.